سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از خداوند دانش سودمند بخواهید و ازدانشی که بهره نمی دهد به خدا پناه ببرید . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :10
بازدید دیروز :0
کل بازدید :8256
تعداد کل یاداشته ها : 21
103/2/14
1:3 ع

کارگردان مجموعه تلویزیونی «کلاه پهلوی» گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده، این مجموعه تلویزیونی در فصل زمستان روی آنتن می رود.سید ضیاءالدین دری در گفتگو با فارس گفت: تصویربرداری بخش های مربوط به سریال «کلاه پهلوی» به پایان رسیده و ما در حال حاضر مترصد گرفتن ویزا هستیم. امیدوارم تا زمانی که هوا گرم است موفق به گرفتن ویزا شویم و به فرانسه برویم. وی افزود: ما حدود دو ماه در کشور فرانسه کار داریم، برای ساخت موسیقی نیز مذاکراتی در حال انجام است که البته هنوز به توافقات نهایی نرسیده ایم.


  
  

با گذشت 10 ماه از فیلمبرداری مجموعه‌ی تاریخی «کلاه پهلوی» به کارگردانی سید ضیاءالدین دری، این مجموعه هم‌اینک در دبیرستان البرز تهران فیلمبرداری می‌شود.

با گذشت 10 ماه از فیلمبرداری مجموعه‌ی تاریخی «کلاه پهلوی» به کارگردانی سید ضیاءالدین دری، این مجموعه هم‌اینک در دبیرستان البرز تهران فیلمبرداری می‌شود.
گروه سازنده‌ی سریال «کلاه پهلوی» که پس از گرفتن صحنه‌های مربوط به شهر سامان قدیم که دکورهای آن در شهرک سینمایی غزال ساخته شده مدتی است به دبیرستان البرز آمده‌اند و قرار است در این محل صحنه‌های مربوط به نظمیه (شهربانی) را فیلمبرداری کنند.
آنان برای تغییر ساختمان این مدرسه که از بناهای قدیمی و زیبای شهر تهران نیز محسوب می‌شود، دکور راهروها و برخی کلاس‌ها را تغییر داده‌اند و بر سر در هرکدام از کلاس‌ها به جای نام کلاس عناوینی چون رییس نظمیه، نگهبانی، آجودان و غیره به چشم می‌خورد.
فیلمبرداری «کلاه پهلوی» در ساعاتی از روز دوشنبه (7 خردادماه) ‌به گرفتن صحنه‌هایی از این مجموعه در یکی از کلاس‌های دبیرستان البرز که با تعطیل شدن مدارس دکوری متفاوت را به خود می‌دید گذشت.
در این صحنه، کاظم افرندنیا به عنوان بازیگر اصلی حضور داشت که نقش افراسیابی معاون جوانشیر (با بازی داریوش فرهنگ) را در کلاه پهلوی بازی می‌کند.
سیروس گرجستانی دیگر بازیگری بود که روز دوشنبه در پشت صحنه این سریال با لباس شخصی حاضر شده بود و آن‌طور که اعلام کرد نقش رییس شهربانی را در «کلاه پهلوی» بازی می‌کند.
سید ضیاءالدین اعلام کرد که عوامل سریال «کلاه پهلوی» تا یک هفته‌ی دیگر در دبیرستان البرز باقی می‌مانند و سپس با ساخت دکورها، راهی شهرک سینمایی غزالی خواهند شد.
به گفته‌ی وی، فیلمبرداری «کلاه پهلوی»، یازده ماه دیگر به طول می‌انجامد و مراحل فنی پس از فیلمبرداری نیز 5-6 ماه وقت نیاز دارد.
پس از تخریب دکورهای شهر سامان قدیم، ساخت و سازهای دکورهای مربوط به شهر سامان جدید در حال انجام است و انتظار می‌رود عوامل سریال «کلاه پهلوی» پس از حضور در شهرک سینمایی غزال، فیلمبرداری سکانس‌های شهر سامان جدید را آغاز کنند.
موزه فرشچیان، کاخ سعدآباد، منزلی مسکونی در حوالی این کاخ و منطقه ییلاقی خوجیر از دیگر لوکیشن‌هایی است که تا کنون سریال کلاه پهلوی در آن‌ها فیلمبرداری شده است.
این سریال 30 قسمتی که به تهیه‌کنندگی محمدرضا تخت‌کشیان در گروه فیلم و سریال شبکه اول سیما ساخته می‌شود، بخشی از تاریخ معاصر ایران را به نمایش می‌گذارد و ماجرای کشف حجاب توسط رضاخان را در برهه‌ای از تاریخ پرفراز و نشیب ایران روایت می‌کند.
داوود رشیدی، داریوش فرهنگ، امین حیایی، گوهر خیراندیش، داریوش کاردان، شقایق فراهانی، ماه‌چهره خلیلی، رضا ضیافی، جمشید شامحمدی، آناهیتا همتی، شهره لرستانی، فرهاد آییش، فرشید ابراهیمیان، فخرالدین شریف، بیوک میرزایی و امیرعلی دارایی از جمله بازیگران این سریال هستند.


  
  

سندهای مصور و سریال‌های تاریخی
 از ابتدا قرار بود سریال کلاه پهلوی در 50 قسمت ساخته شود، اما چندی است که برخی اخبار حکایت می‌کنند این سریال در 30 قسمت روی آنتن خواهد رفت، اما گمانه 50 قسمت خیلی بیشتر است. به هر حال تلویزیون برای ساخت این سریال هزینه و صبر زیادی کرده است و بیراه نیست اگر خواسته باشد 50 هفته کلاه پهلوی را روی آنتن بفرستد.
تولید این سریال در سال 80 کلید زده شد زمانی که دری رسما به تلویزیون اعلام کرد آمادگی ساخت این سریال را دارد. ابتدا قرار بود محمدعلی اسلامی آن را تهیه کند، اما وقتی در سال 82 فیلمنامه آماده شد، خبر رسید که محمدرضا تخت‌کشیان، تهیه‌کنندگی کلاه‌ پهلوی را عهده‌دار شده است. تهیه‌کننده‌ای که تجربه ساخت سریال برای تلویزیون نداشت، اما در سینما فیلم‌هایی مانند «گاهی به آسمان نگاه کن»، «من ترانه 15 سال دارم»، «زندگی با چشمان بسته» و... را تهیه کرده است. با آماده شدن فیلمنامه کلاه پهلوی ساخت و سازها برای آماده‌سازی دکور نیز آغاز شد.

 
کلاه پهلوی، سریالی تاریخی است و داستان آن در لوکیشن‌هایی اتفاق می‌افتد که مابه ازای واقعی آن را اصلا در جامعه امروزی نمی‌توان یافت. به همین دلیل ساخت دکور‌ها در شهرک سینمایی غزالی آغاز شد. ابتدا شهر سامان ساخته شد که فاز اول داستان در آنجا اتفاق می‌افتاد. شهر سامان که ساخته شد در تیر 85 کلاه پهلوی مقابل دوربین رفت و از آن زمان تا پایان سال 89 ادامه داشت. البته در این سال‌ها 2 بار نیز تصویربرداری سریال متوقف شد. در همین زمان‌ها بود که شایعاتی پراکنده شد. یک عده گفتند سریال به کمبود بودجه خورده و عده‌ای دیگر گفتند دری مشغول بازنویسی فیلمنامه است، چون اصلاحیه دارد و هر بار کارگردان و تهیه‌کننده سریال توضیحاتی درباره این توقیف‌ها به خبرنگاران دادند. توقف، بیشتر به خاطر ساخت دکور و پیدا کردن لوکیشن مناسب بود.
از بناهای قدیمی مانند دبیرستان البرز برای ساخت دکور شهربانی و نظمیه استفاده شد و برخی خانه‌های قدیمی و حیاط‌دار محله پاچنار هم به خانه اشخاصی مانند حاجی‌خان و صمصام تبدیل شد. حتی از برخی لوکیشن‌ها و دکورهای سریال در چشم باد هم استفاده شد.
 
مرحله اول و دوم در تهران و اطراف این شهر مقابل دوربین رفت و برای مرحله سوم دری و برخی عوامل سازنده و تعدادی بازیگر چند ماهی از سال 89 را در فرانسه گذراندند.دری هیچ‌وقت این شایعه را قبول نکرد که تلویزیون برای او خط قرمزی مشخص کرده و او مجبور شده برای رعایت برخی نکات فیلمنامه را بازنویسی کند.
او همیشه تاکید کرد که فیلمنامه‌ کلاه ‌پهلوی را وقتی دکورها آماده‌سازی می‌شوند، بازنویسی می‌کند تا داستان را قوی‌تر و حاشیه‌های اضافی آن را کم کند. این کارگردان همچنین تاکید کرده که سریال را طی این چند ساله با بودجه‌ای که ابتدای کار برآورد شده است، ادامه داده‌اند و هیچ متمم بودجه یا اصلاحیه هزینه‌ای نداشته‌اند.
منبع جام جم

  
  

ستاره‌های کلاه پهلوی
برخی تهیه‌کننده‌های تلویزیون معتقدند لازم نیست در آثار تلویزیونی ستاره‌هایی بازی کنند که در سینما گیشه را تامین می‌کنند؛ اما واقعیت این است در سریال‌های فاخر قضیه کمی فرق می‌کند. حالا با دیدن پارسا پیروز‌فر در نقش بیژن در سریال در چشم باد و فریبرز عرب‌نیا در نقش مختار می‌توان به این نتیجه رسید که این‌گونه سریال‌ها برای جذابیت بیشتر باید از ستاره‌ها استفاده کنند؛ بازیگرانی که مخاطبان تلویزیون آنها را کمتر دیده‌اند و آنقدر در چنته، نوآوری دارند که نگذارند شخصیت اصلی سریال به دام تکرار و کلیشه‌ بیفتد. بعد از هنرنمایی پیروزفر و عرب‌نیا اکنون نوبت امین حیایی است تا توانایی‌هایی که سال‌های عمر خود را برای کسب آنها گذاشته و در بین مردم شهرت و اعتباری به دست آورده ،با سریال کلاه پهلوی مردم را به ضیافت یک سریال دیدنی دعوت کند.
 امین حیایی در سریال کلاه پهلوی نقش کریم سورچی را بازی می‌کند. جوان بیسوادی که در شهر کوچک سامان، سورچی است؛ اما بعد از اتفاقات شهر و کشف حجاب با زرنگی درس می‌خواند و به دربار راه پیدا می‌کند. حیایی در سریال کلاه پهلوی با 6 گریم متفاوت دیده خواهد شد. حیایی که در سال‌های گذشته به بازیگر فیلم‌های کمدی تبدیل شده است در سریال کلاه پهلوی، نقشی جدی دارد. شنیده‌ها حاکی است که این بازیگر برگ برنده سریال جدید دری است. البته کلاه پهلوی برگ برنده‌ دیگری همچون رضا کیانیان را هم دارد؛ بازیگری که با نقش‌آفرینی بی‌نظیر خود در سریال مختارنامه و نقش عبدالله بن‌زبیر همه را به تحسین واداشت. دری پیش از این در سریال کیف انگلیسی هم از حضور کیانیان استفاده کرد. این بازیگر در کیف انگلیسی نقش یک روحانی بانفوذ را بازی کرد و حالا در کلاه پهلوی، نقش حاجی خان را بازی می‌کند که با آدم‌های حکومتی رفت و آمد دارد و آنها را یاری می‌کند.

 
محمدرضا شریفی‌نیا را مردم ایران بیشتر با نقش‌های منفی در سینما و تلویزیون به یاد دارند. نقش منفی نه به این معنا که او کسی را می‌کشد یا سرقت مسلحانه انجام می‌دهد. نقش‌های منفی او تعریف خاص خود را دارد. اوج این منفی بودن را در فیلم «دنیا» به نمایش گذاشت. البته این بازیگر در سریال کیف انگلیسی هم نقش یکی از آدم‌های حکومتی را داشت. شریفی‌‌نیا بود که لیلا حاتمی و علی مصفا را به سریال کیف انگلیسی آورد. اما داوود میرباقری با سپردن نقش حنفیه به شریفی‌نیا و نشاندن او مقابل دوربین مختارنامه درباره این بازیگر کلیشه‌شکنی به یادماندنی‌ای انجام داد و شریفی‌نیا هم از همه توان خود استفاده کرد تا از این موقعیت بخوبی استفاده کند و در ذهن مردم نقش حنفیه را برای مدت زمان زیادی ماندگار کند. شریفی‌نیا همزمان با بازی در سریال مختارنامه در کلاه پهلوی هم بازی داشت. او در این سریال نقشی مثبت را به عهده دارد. او یکی از مخالفان کشف حجاب رضاخانی است و نامش در سریال میرزارضاست. درباره نوع بازی او در این نقش باید تا زمان پخش سریال صبر کرد. نقش همسر او را هم مریلا زارعی بازی می‌کند. زارعی را هم می‌توان یکی دیگر از ستاره‌های کلاه پهلوی دانست.
سیروس گرجستانی از دوستان قدیمی دری است. آنها که کیف انگلیسی را به یاد دارند حتما تاکنون نتوانسته‌اند قیافه خان را فراموش کنند، چون گرجستانی این نقش را عالی بازی کرد. چنان محکم و بااقتدار که انگار واقعا سال‌های سال زندگی خانی را تجربه کرده است. او در کلاه پهلوی هم حضوری پررنگ دارد، چون نقش رئیس شهربانی را بازی می‌کند که یاور نیکوکار نام دارد و نقش همکارش، سرپاس مختاری را هم فرهاد آئیش بازی می‌کند.
 
خان در کیف انگلیسی یک پسر خودخواه و بیکاره داشت که نقش او را حسام نواب‌صفوی بازی می‌کرد ـ شاید خیلی‌ها اکنون می‌دانند که نواب‌صفوی واقعا خان‌زاده است و پدربزرگش خان بزرگی بوده است ـ دری در سریال کلاه پهلوی باز هم از حضور نواب‌صفوی استفاده کرده و نقش سیروس را به او داده است. داریوش فرهنگ هم در کلاه پهلوی حضور دارد. این سریال بعد از سریال «معصومیت از دست رفته» که در آن فرهنگ نقش ابن‌زیاد را بازی می‌کرد، دومین سریال تاریخی است که فرهنگ در آن بازی می‌کند. نقش او در کلاه پهلوی، صمصام از آدم‌های دربار است و باید جلوی میرزارضا را بگیرد و نگذارد اعتراضات او باعث شود در شهر کوچک سامان، کشف حجاب با بن‌بست روبه‌رو شود.
داوود رشیدی در فرانسه درس خوانده است و هنوز هم برخی بر این باورند که او فارسی را با لهجه فرانسوی صحبت می‌کند! شاید به همین دلیل است که دری نقش موسیو آلفونس را به رشیدی سپرده است. داریوش کاردان، مجری سابق تلویزیون هم که بعد از سریال «نردبام آسمان» انگار تصمیم جدی گرفته که بازیگری در سریال‌های تاریخی را ادامه دهد، در این سریال نقش جوانشیر را بازی می‌کند.
 
اما در میان همه این بازیگران معروف، کارگردان کلاه پهلوی تصمیم گرفته نقش اصلی سریال را که جوانی تحصیلکرده به نام فرخ است به امیرعلی دانایی بسپارد که چهره‌ای جدید برای مخاطبان تلویزیون است. این جوان قرار است مقابل بازیگرانی مانند کاظم افرندنیا، عباس امیری، نادر سلیمانی و... ایفای نقش کند.
داستان سریال کلاه پهلوی درباره کشف حجاب است، بنابراین زنان در آن نقش مهمی دارند. از گریم و نوع لباس بازیگران زن این سریال که در عکس‌های کلاه پهلوی دیده می‌شود، می‌توان فهمید این گروه از بازیگران و شخصیت‌ها جذابیت خاصی به سریال خواهند داد، بخصوص زمانی که بازیگران صاحب نامی مانند گوهر خیراندیش، ثریا قاسمی، شقایق فراهانی، ماه‌چهره خلیلی، سارا خوئینی‌ها، شهره لرستانی، مریم بوبانی، بهاره افشاری و.... نقش زنان وابسته به دربار و زنان مبارز را بازی می‌کنند.
آن‌گونه که از گزارش‌های تولید سریال کلاه ‌پهلوی برمی‌آید حدود 200 بازیگر نقش‌های اصلی این سریال را بازی می‌کنند، در حالی که 400 هنرور هم نقش‌های حاشیه‌ای را به‌عهده دارند.
منبع جام جم

  
  

سید‌ضیاءالدین دری چند سالی می‌شود که در تلویزیون ما خبرساز است. این کارگردان که در سینما مشغول فیلمسازی بود و فیلم‌های متوسط مانند «مادرم گیسو» را می‌ساخت، با ساخت سریال «کیف انگلیسی» بین مردم به شهرت رسید. کیف انگلیسی ـ که سریالی درباره تاریخ معاصر ایران بود ـ با آوردن لیلا حاتمی و علی مصفا به تلویزیون باعث شد این سریال به یکی از پربیننده‌ترین سریال‌های تلویزیونی تبدیل شود.
دری در کیف انگلیسی دوره پهلوی دوم را در روایتی عاشقانه تعریف کرد. این کارگردان برای اولین بار در سریال «کلاه پهلوی» از فسادی که خان‌‌های دوره پهلوی در شهر‌ها و روستاها مرتکب می‌شدند، پرده برداشت و ظریف و هوشمندانه نشان داد که این خان‌ها چگونه خود را صاحب مال و ناموس مردم می‌دانستند. از طرفی نشان داد سیاستمدارانی را که به رفتار و منش سیاسی خود آگاهی و تعهد ندارند، براحتی می‌توان خرید. البته در کنار همه اینها نشان داد که سیاست بی‌رحم است و برای رسیدن به هدف خود، حتی عزیزترین‌ها را نیز قربانی می‌کند. دختر جوانی که لیلا حاتمی نقش او را بازی می‌کرد یکی از همین قربانیانی بود که سرنوشت او در انتهای سریال بیننده را مبهوت کرد و نشان داد سیاستمداران ‌برای رسیدن به هدف خود چگونه با جابه‌جایی مهره های خود در مواقع لازم آنها را کیش و مات می‌کنند. همان‌گونه که این بلا را بر سر شخصیت اول مرد سریال با بازی علی مصفا آوردند.

 
کیف انگلیسی، سریالی تاریخی، دراماتیک و تاثیرگذار بود که به گفته خود دری از لابه‌لای خاطرات واقعی پدرش روی صفحه تلویزیون آمده بود. دری، سرمست از موفقیت کیف انگلیسی باز هم سری به خاطرات پدر زد، آنها را تورق کرد و طرح سریال کلاه پهلوی را به شبکه یک سیما داد تا یکی دیگر از سریال‌های فاخر و درجه «الف» تلویزیون را به نام خود ثبت کند. کلاه پهلوی به تولید رسید و قرار است خرداد 90 زمانی که پخش سریال «مختارنامه» به پایان می‌رسد روی آنتن شبکه یک سیما برود. کلاه پهلوی را می‌توان یکی از سریال‌های فاخری دانست که در تلویزیون ساخته شده است. با پخش این سریال، نمایش سه‌گانه سریال‌های فاخر «در چشم باد»، «مختارنامه» و «کلاه پهلوی» به پایان می‌رسد؛ سریال‌هایی که بیش از 5 سال برای ساخت آنها زمان صرف شده و نام سریال‌های میلیاردی را یدک می‌کشند. حال معلوم نیست تلویزیون با تجربه این 3 سریال که آنها را طی 3 سال روی آنتن فرستاد باز هم به سراغ سریال‌های فاخر برود یا ترجیح دهد با تولید سریال‌های رده «ب» و «ج» آنتن خود را از آثار نمایشی پر کند. آن‌‌ هم در شرایطی که بسیاری بر این باورند عمر نمایش سریال‌ها به شکل هفتگی به پایان رسیده و تلویزیون بهتر است برای جذب مخاطب بیشتر، سریال‌ها را به شکل هر شب روی آنتن بفرستد.
منبع جام جم

  
  
   1   2   3      >